zondag 1 november 2009

Onze Puli's


Bij ons in het dorp heeft iedereen minimaal 1 hond. Veel liggen er aan een ketting bij hun hondenhok. Een hond heb je ook wel nodig, je weet of er iemand aankomt, tegen vossen en andere dieren die onuitgenodigd langs komen voor een hapje eten. Onze honden mogen los over onze grond en heben verschillende favoriete slaapplaatsen. Ik ben helemaal weg van onze Ziggy en Taco, 2 vrolijke puli's. Ze zijn trouw, speels en kindvriendelijk, ze bewaken hun 'kudde' goed.

Het liefst liggen ze hoog, op een plek waar ze alles kunnen overzien. Van kammen houden ze niet en is ook beter om niet te doen, de erg dikke dreadlocks kun je beter scheuren. Sommige mensen scheren ze, maar persoonlijk vind ik dat erg jammer. Hun vacht is ideaal voor het Hongaarse klimaat. Ze luisteren goed en spelen graag met onze kinderen en zitten boordevol energie.

De puli is een vrij kleine herdershond, veelzijdig, waaks, leergierig en intelligent. Die van ons zijn zwart, maar je hebt ook witte en grijze puli's. Je hebt er een ideale gezinshond aan, ze hebben wel ruimte nodig. Ze zijn echt een aanrader, ontzettende leuke, lieve, trouwe honden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten