woensdag 3 februari 2010

Sneeuw


Zoals elk jaar valt hier de grootste hoeveelheid sneeuw voornamelijk in januari en februari. Meestal zo tussen de 10 tot 50 cm. Dit jaar hebben we al vanaf november meer neerslag als gewoonlijk. Er lag nog sneeuw en afgelopen weekend is er weer 35 cm. sneeuw gevallen. Het heeft daarna wat gedooid, maar dat mag geen naam hebben. Nu sneeuwt het weer flink. Paco is bezig met een iglo te bouwen, hij vindt het wel leuk, al die sneeuw. Het ziet er nu ook sprookjesachtig mooi uit met al dat sneeuw.De wegen worden gelukkig vrij goed bijgehouden, alleen afgelopen zaterdag reden de bussen hier niet vanwege de sneeuwval. En er rijdt een tractor met laadbak van plaatselijke boer door het dorp om de wegen hier zo goed als mogelijk sneeuwvrij te houden. Van gemeente uit rijdt er ook regelmatig de sneeuwschuiver met strooiwagen over de doorgaande wegen. Over het algemeen is het meestal maar 1 dag dat je hier niet het dorp uit kunt komen vanwege de sneeuwval, maar als je niet persé moet kun je beter thuis blijven. Wat de meeste mensen hier dan ook doen, het is daarom erg rustig op straat. Onze oudste zoon Marley had helemaal 'geluk', vrijdag had de gewone bus stukken, maandag kwam de bus niet opdagen vanwege een ongelukje. Zo hoefde hij die 2 dagen niet naar school. Terwijl onze jongste zoon Paco wel met de schoolbus naar school toe moest, die baalde!
Gisteren hadden ze op school ook maar 3 uur les, daarna gingen ze gezamenlijk naar buiten en mochten ze tot 12.30 buiten in de sneeuw met de leraren pret maken en dan naar huis.
Onze paarden worden altijd enthousiast van al het sneeuw, ze worden dartel en gaan lekker rollen in de sneeuw en ze staan graag buiten. Ik had onze dartmoor Sparky zijn tuigje aangedaan en de slee eraan vastgemaakt, dolle pret en een zeer geslaagd rondje door het dorp gemaakt. Voor herhaling vatbaar!

1 opmerking:

  1. Hoi Annet,

    Ik dacht dat wij hier in nederland veel sneeuw hadden dit jaar! Geweldig om met paard en slee te kunnen rijden. Toevallig hadden de jongens het van de week nog over jullie en na het lezen van dit stukje krijgen we zelfs heimwee.

    Groetjes,
    Monique,Mike,Jay & Kyle

    BeantwoordenVerwijderen